Jak zvýšit sklizeň jablka a hrušky?

Obsah

Jak zvýšit sklizeň jablka a hrušky?

Jak zvýšit sklizeň jablka a hrušky?

Jablka a hrušky musí dosáhnout sklizňové zralosti, teprve poté je můžete sklízet. Pokud tak učiníte dříve, riskujete jejich scvrkávání, hnědnutí slupky, skvrnitost a výrazné změny chuti. Také pozdní sklizeň se nedoporučuje.

Jak sklízet jablka s červenou slupkou?

Jablka s červenou slupkou sklízejte, jakmile se vybarví do hnědočervena až zářivě červené barvy. Další znaky, podle nichž zralost určíte, jsou hnědnutí jader, padání ovoce při bezvětrném počasí a snadné oddělení stopky od plodné větévky. Exotické druhy ovoce: Co můžete pěstovat i u vás doma? Jak na správné česání?

Kdy pěstujete jablka se zelenou slupkou?

Vhodné období zjistíte podle této tabulky. Pokud pěstujete jablka se zelenou slupkou, skliďte je, až se začnou vybarvovat do zelenožluta. Jablka s červenou slupkou sklízejte, jakmile se vybarví do hnědočervena až zářivě červené barvy.

Nejchutnější odrůda jabloní?

Nejchutnější odrůdy jabloní podle pěstitele z Bruntálska 1 Fantazia, u mne podzimní odrůda. Jablka střední velikosti, základní barva žlutá, krycí červená, nanesená formou žíhání. 2 Vanda je raně zimní atraktivní odrůda. Plody střední až větší, ploše kulovité. Základní barva zelenožlutá, překryta... 3 Gala Must, raně zimní odrůda. Gala Must je pupenová mutace původní odrůdy... More ...

Související příspěvky: