Jak velké jsou žížaly žížal?

Obsah

Jak velké jsou žížaly žížal?

Jak velké jsou žížaly žížal?

Kokony žížal jsou 2 až 4 mm velké a jsou olivově zelené až hnědé barvy, jsou vcelku průsvitné a svým tvarem připomínají drobný citrón. Žížaly se dožívají v laboratorních podmínkách 6 let, zasvěcené odhady hovoří o 4 až 8 letech.

Jaké jsou druhy žížal a červů?

Všechny druhy žížal a červů vyžadují přiměřenou vlhkost, zastíněné místo a určité množství vhodné potravy, potom nám dlouho vydrží nebo je můžeme dokonce úspěšně množit.

Kde jsou žížaly zavlečeny do země?

Kokony žížal jsou 2 až 4 mm velké a jsou olivově zelené až hnědé barvy, jsou vcelku průsvitné a svým tvarem připomínají drobný citrón. Žížaly se dožívají v laboratorních podmínkách 6 let, zasvěcené odhady hovoří o 4 až 8 letech. Žížala obecná byla spolu s dalšími druhy žížal zavlečena téměř do všech částí Země.

Jak velká je žížala obecná?

Žížala obecná ( Lumbricus terrestris) je poměrně velký načervenalý kroužkovec, typicky dosahuje 20–25 cm délky, ale známy jsou i exempláře přes 30 cm. Je jedním z největších kroužkovců České republiky a Evropy, tedy až na druhy žijící v jižní Evropě. Svou velikostí spadá do půdní megafauny.

Související příspěvky: