Co je výhodou ektomorfů?

Obsah

Co je výhodou ektomorfů?

Co je výhodou ektomorfů?

Výhoda ektomorfů je, že mohou kombinovat i polysacharidy spolu s rychlejšími sacharidy naráz, aniž by se museli bát, že budou přibírat tuk ve větší míře, než je u nich normálně očekáváno. Vzhledem k rychlosti metabolismu, který je navíc ještě podpořen cvičením a ostatním pohybem, je to prakticky nemožné.

Co je nejlepší způsob stravy pro ektomorfy?

Věřte mi, vím o čem mluvím, prošel jsem si různými způsoby stravování a sledoval, které je pro nás, ektomorfy, nejvíce vhodné. Zapomeňte na známý „art of velkovýkrm“ apod. způsoby přibírání - za prvé to není zdravé a za druhé nebude Vaše hmota tak kvalitní, jak by mohla být.

Jaký je typ ektomorfů?

Předpokládám, že většina cvičenců dokáže určit, jaký je konkrétně tělesný typ. U ektomorfů se tato skutečnost určuje velice snadno. Většinou to jsou vysocí jedinci (není pravidlem), jejich obličej je úzký, postava štíhlá až hubená a při pohledu na vítr vypadají, jako kdyby přemýšleli, kam je zase odnese tentokrát.

Jak se seznámit s ektomorfem?

V minulém díle článku určeného ektomorfům, tedy čtenářům, kteří jsou spíše štíhlejší postavy a mají problémy s přibíráním, jste se seznámili se somatotypem ektomorfa a s všeobecnými radami pro jeho stravování. Pojďme se nyní podívat na jednotlivé složky stravy podrobněji.

Související příspěvky: