Co je růže?

Obsah

Co je růže?

Co je růže?

Růže. Erysipel (růže) je infekční onemocnění kůže a podkoží s celkovými projevy. Původci jsou v drtivé většině případů bakterie z rodu streptokoků, výjimečně i stafylokoky, které se dostanou do kůže a v daném místě pak způsobí místní zánět. Nejčastěji bývají postiženy dolní končetiny, ale může zasáhnout i obličej.

Jaké jsou podnože růže?

Dále růže prohlédněte, jestli neprodukují podnože neboli vlky. Jsou to silné a vysoké vzpřímené výhony, které však odebírají růži sílu a mohou ji tím až zahubit. Je proto nutné, abyste je co nejdříve odstranili.

Jak Připravte růže na zimu?

Připravte růže na zimu 1 Správný řez růží napomůže jejich ochraně před zimou. Máme různé druhy růží, které můžeme rozdělit do podskupin. Jedná se... 2 Keřové růže. U těchto růží si pamatujte jednu zásadu: čím méně je stříháte na podzim, tím méně choulostivé jsou v zimě. 3 Popínavé růže. Pokud pěstujete choulostivé odrůdy, sejměte výhony z konstrukce, položte je na půdu a... More ...

Co vyjadřují žluté růže?

Žluté růže vyjadřují platonickou lásku, avšak bez žádného sexuálního podtextu. Dále lze jimi vyjádřit také přátelskou lásku mezi ženami, případně přání radosti, štěstí nebo brzkého uzdravení. Ve viktoriánských časech byly však žluté růže považovány také za symbol žárlivosti.

Související příspěvky: