Jaké jsou nejlepší domácí hranolky?

Obsah

Jaké jsou nejlepší domácí hranolky?

Jaké jsou nejlepší domácí hranolky?

Pro hranolky je dobré použít brambory, které jsou primárně určeny pro fritování a grilování. Šéfkuchař Jiří Janouch z pražského DISH fine burger bistra doporučuje české brambory od farmářů než několikrát skladované odrůdy ze supermarketů. A jak udělat ty nejlepší domácí hranolky? Brambory očistíme, ale neloupeme.

Jak připravit hranolky přes den?

Pokud hranolky připravujeme přes den, pak doporučujeme hranolky zhruba dvakrát propláchnout a vyměnit vodu. Na vodě se nám může utvořit pěna. Ta se dělá díky škrobu, máčením se ho tak zbavujeme. Hranolky pak budou opravdu křupavé. Takto odstraněný škrob také zabrání, aby brambory na vzduchu černaly. Odleželé hranolky důkladně vysušíme.

Proč je dobré použít hranolky pro grilování?

Pro hranolky je dobré použít brambory, které jsou primárně určeny pro fritování a grilování. Šéfkuchař Jiří Janouch z pražského DISH fine burger bistra doporučuje české brambory od farmářů než několikrát skladované odrůdy ze supermarketů.

Proč jsou hranolky křupavé?

Hranolky pak budou opravdu křupavé. Takto odstraněný škrob také zabrání, aby brambory na vzduchu černaly. Odleželé hranolky důkladně vysušíme. Například tak, že slijeme vodu a hranolky osušíme v utěrce a necháme doschnout ještě půl hodiny na pekáči.

Související příspěvky: