Jak se projevuje nedostatek hořčíku?

Obsah

Jak se projevuje nedostatek hořčíku?

Jak se projevuje nedostatek hořčíku?

Mezi nejzávažnější problémy způsobené nedostatkem hořčíku patří srdeční arytmie, nedostatečné vylučování inzulinu a svalové křeče. Dále se nedostatek hořčíku projevuje bolestmi hlavy, celkovou únavou, neschopností se soustředit, bolestmi a křečemi svalů, zácpou, náchylností ke stresu a mnoha jinými poruchami.

Jaký je denní příjem hořčíku?

Velké množství hořčíku se z potravin ztrácí technologickým zpracováním," vysvětluje prof. Zadák. Denní příjem hořčíku by měl být 400–420 mg u mužů a těhotných nebo kojících žen. Ostatní ženy by pak měly přijímat okolo 300–320 mg hořčíku denně.

Jak hořčík přijímat?

Hořčík je ideální přijímat, stejně jako ostatní vitaminy, minerály a další tělu prospěšné látky, v přirozené formě, tedy ze stravy a minerální vody. Ve stravě je hořčík hojně zastoupen například v zelené listové zelenině, celozrnných výrobcích, luštěninách a oříšcích.

Jaká je velikost slepičího vejce?

Obecná charakteristika slepičího vejce Hmotnost 58,0 g Delší obvod 15,7 cm Dlouhá osa 5,7 cm Kratší obvod 13,5 cm Krátká osa 4,2 cm Objem 53,0 cm 3 Index tvaru 1,36 Povrch 68,0 cm 2 Bílek: index min. 80 Výška vzd. komůrky 4 mm 5 more rows ...

Související příspěvky: