Jaké jsou ponožky pro pocení nohou?

Obsah

Jaké jsou ponožky pro pocení nohou?

Jaké jsou ponožky pro pocení nohou?

Řada lékařů zabývajících se léčbou pocení (zápachu) nohou považuje za důležité nošení ponožek z materiálu, který do sebe dokáže nasát vlhkost. Vhodná je vlna, bavlna nebo jejich směs. Bavlněné a vlněné ponožky jsou mnohem lepší než ponožky ze syntetických vláken (nylonu).

Proč zpocené nohy vydávají zápach?

Australská Nadace pro péči o pokožku potvrdila, že zpocené nohy (a potažmo i celé tělo) často vydávají silný nepříjemný zápach.

Co jsou nejlepší ponožky proti zápachu?

Ponožky proti pocení a zápachu 1 Vhodná ponožka na vhodnou příležitost. Volte vždy ponožku podle toho, kam jdete nebo co je za roční období. Když není... 2 Není ponožka, jako ponožka. Velké NONO jsou zcela syntetické ponožky akryl/nylon/polyester, všechno tohle a tomu podobné... 3 Vlněné ponožky. Patří mezi nejlepší ponožky pro smradinožky. Odvádějí pot od nohou, vlna... More ...

Jak použít solné lázně na nohy?

Nasypte asi 125 g vločkové (košer) soli nebo 60 g epsomské soli do 1 litru vody a ve vzniklé lázni si koupejte nohy po dobu 10 - 15 minut každý den. Solné lázně mají pozitivní účinky na zdraví pokožky a současně zabíjejí plísně. Fungují tedy jako prevence plísňových kožních chorob a také zápachu nohou.

Související příspěvky: