Co se děje s naftovými motory?

Obsah

Co se děje s naftovými motory?

Co se děje s naftovými motory?

Nissan v létě oznámil, že končí s naftovými motory a stejným směrem se chce vydat také alianční partner Renault. Přitom francouzské vznětové motory dCi jsou mimořádně povedené a ještě donedávna se jich v zemi galského kohouta prodávalo na 80 % ročně! Emise jsou ale stále striktnější a vývoj naftového dražší.

Kdo byl nejlepším naftovým motorem v Evropě?

Toyota v Evropě nikdy neplatila za velkého hráče naftové ligy, proto fakt, že vyrobila jeden z nejlepších a nejsametovějších naftových motorů V8 všech dob u nás znali pouze ti, kteří si Land Cruiser V8 s motorem 4,5litrovým V8 1VD-FTV koupili. Nebo se v něm alespoň pořádně svezli.

Proč dieselové motory nevzniknou?

Lepší dieselové motory už nejspíše nevzniknou. Tyto si ještě můžete koupit Doba vznětovým motorům vůbec nepřeje a automobilky se od tohoto kdysi upřednostňovaného konceptu pohonu odklánějí jedna po druhé. Na vině jsou samozřejmě emisní limity, které likvidují jeden skvělý motor za druhým.

Proč jsou vznětové motory DCI povedené?

Přitom francouzské vznětové motory dCi jsou mimořádně povedené a ještě donedávna se jich v zemi galského kohouta prodávalo na 80 % ročně! Emise jsou ale stále striktnější a vývoj naftového dražší. Renault tedy „hodil“ zpátečku a od vznětových motorů ustupuje, zejména pak v segmentech menších městských aut.

Související příspěvky: