Jak použít epsomskou sůl?

Obsah

Jak použít epsomskou sůl?

Jak použít epsomskou sůl?

Jak Epsomskou sůl používat? 1 Koupelová sůl. Nejčastěji se Epsomská sůl používá jako koupelová sůl (tedy jako přísada do koupele). ... 2 Kosmetika. Epsomskou sůl můžete používat také v kosmetických přípravcích na kůži a na vlasy. Jednou z možností je použít Epsomskou sůl jako peeling. 3 Laxativum (projímadlo) Epsomskou sůl můžete užívat per os (ústy) buď jako doplněk stravy s obsahem hořčíku nebo jako projímadlo.

Jaké je dávkování epsomské soli dospělé?

Dávkování epsomské soli pro dospělé v případě léčby zácpy se obvykle pohybuje mezi 2 - 6 kávovými lžičkami (10 - 30 g) Epsomské soli na 250 ml vody. Po rozpuštění je nutné roztok okamžitě vypít.

Jak vypadá epsomská sůl?

Epsomská sůl vypadá na první pohled velmi podobně jako kuchyňská sůl a lidé jí častou používají do koupele (tedy jako normální koupelovou sůl). Přestože vzhledově je epsomská sůl velmi podobná kuchyňské soli, její chuť se od kuchyňské soli značně liší.

Jaké jsou léčivé účinky epsomské soli?

Léčivé účinky Epsomské soli 1 Zlepšení vstřebávání hořčíku a zvýšení jeho koncentrace v organizmu. Hořčík je z hlediska množství druhým... 2 Pomáhá při nespavosti a zmírňuje stres. Dostatečná hladina draslíku v organizmu je nutné pro kvalitní spánek a zvládání... 3 Pomáhá zlepšit trávení. Hořčík se velmi často používá k léčbě zažívacích problémů, jako je například zácpa. More ...

Související příspěvky: