Kdo byl první vlajkou USA?

Obsah

Kdo byl první vlajkou USA?

Kdo byl první vlajkou USA?

První vlajkou USA byla Grand Union Flag a pokud v ní vidíte britský Union Jack, máte bod. Používala se od 3. prosince 1775 a již tehdy 13 pruhů vyvedených střídavě v červené a bílé barvě reprezentovalo 13 původních kolonií USA.

Jak vznikla vlajka USA?

Vlajka USA se vždy neskládala z 13 střídajících se červeno-bílých pruhů a 50 bílých hvězdiček na modrém pozadí. První vlajka Spojených států amerických se začala používat 3. července 1775, do dnešního dne se vystřídalo celkem 28 variací.

Kdo navrhl americkou vlajku?

O tom, kdo navrhl americkou vlajku, se dodnes spekuluje. Jedna z nejčastějších teorií říká, že ji poprvé ušila krejčí Betsy Ross z Pensylvánie na základě náčrtu od George Washingtona , Roberta Morrise a George Rosse.

Jak se používá vlajka státu amerických?

Současná podoba vlajky Spojených států amerických se používá od 4. července 1960, kdy byla přidána padesátá hvězda reprezentující Havaj. Americká vlajka má 14. června svůj vlastní svátek – tedy ve stejný den, kdy byla poprvé použita. Na Flag Day vyvěšují před svůj dům vlajku běžní občané, poprvé ji vyvěsila roku 1885 jistá učitelka z Wisconsinu.

Související příspěvky: