Co se týká olivového oleje?

Obsah

Co se týká olivového oleje?

Co se týká olivového oleje?

Jinými slovy konzumace olivového oleje ve větším množství nevede k tloustnutí a ke vzniku nadváhy či obezity. Navíc jedna studie trvající 3 roky, které se zúčastnilo 187 účastníků, prokázala, že strava bohatá na olivový olej, zvyšuje hladinu antioxidantů v krvi a navíc pomáhá při hubnutí ( 33 ).

Co je olivový olej a zdraví?

Olivový olej a zdraví: 11 léčivých účinků, o kterých možná nevíte! Kolem tuků, které přijímáme v potravě, panují mezi odborníky rozporuplné názory. Nicméně prakticky všichni lékaři vám potvrdí, že olivový olej, zejména v takzvaném extra panenském provedení, je velmi zdravý.

Jaké jsou tuky v olivovém oleji?

Pouhých 24% olivového oleje je tvořeno nasycenými tuky a omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami ( 1 ). Ovšem většina tuků v olivovém oleji (kolem 73%) připadá na zdravé mononenasycené tuky (kyselinu olejovou), které jsou velmi zdravé.

Jaké jsou protizánětlivé účinky olivového oleje?

Za protizánětlivé účinky olivového oleje do značné míry odpovídají antioxidanty. Mezi ty nejaktivnější patří oleokantal, která funguje podobně jako ibuprofen, oblíbený lék proti zánětu a horečce ( 10 ).

Související příspěvky: