Jak vařit rajčata?

Obsah

Jak vařit rajčata?

Jak vařit rajčata?

Rajčata rozkrájejte a pomalu vařte doměkka. Rozvařená rajčata propasírujte, přidejte cukr, vanilkový cukr a vanilkový lusk. Pomalu vařte asi hodinu, abyste zredukovali vodu. Pak přidejte želírovací prostředek, kyselinu citronovou a rum.

Jak připravit zelená rajčata?

Pokud nemáte dost místa nebo trpělivosti čekat, až se vybarví, zkuste zelená rajčata hned zpracovat třeba podle našich receptů. Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Smíchejte kukuřičnou mouku s hladkou a přidejte sůl, pepř a kajenský pepř. Rajčata namočte v zakysané smetaně a pak obalte ve směsi.

Jak předejdete rajčata?

Nejlépe jí předejdete tak, že nenecháte rajčata dotýkat se země. Pokud se větvičky rajčat ohnou pod tíhou plodů, podepřete je prkýnkem, kouskem dřeva (každý správný hospodář si schovává každý kousek dřeva, protože ví, že se bude hodit).

Jak nakrájet rajčata na plátky?

Rajčata nakrájejte na silnější plátky. Smíchejte kukuřičnou mouku s hladkou a přidejte sůl, pepř a kajenský pepř. Rajčata namočte v zakysané smetaně a pak obalte ve směsi. Na rozpáleném oleji je smažte po obou stranách dozlatova. Položte je na ubrousek, aby nasál přebytečný tuk.

Související příspěvky: