Kdy zalévat muškáty na noc?

Obsah

Kdy zalévat muškáty na noc?

Kdy zalévat muškáty na noc?

Zálivku zkrátka vždy přizpůsobte aktuální teplotě a intenzitě slunečního svitu. Nejvhodnější dobou pro zalévání je ráno, nebo naopak večer, když už slunce nepálí. Vodu lijte přímo ke kořenům, nikdy ne na listy a květy. Jen v parných letních dnech můžete muškáty na noc rosit rozprašovačem.

Co je jód proti muškátům?

Jód působí proti stresorům, které snižují vitalitu rostlin. Zabezpečuje muškátům lepší přísun chlorofylu do listů, díky čemuž jsou bujné a odolné a právě díky jódu kvetou nepřetržitě. Pokud nepatříte k těm, kteří by si kupovali hnojiva v obchodech a preferujete své vlastní, vyrobte si své jodové hnojivo. Co budete potřebovat?

Jak se zbavit muškátů?

Muškáty zbavujte i zažloutlých, zvadlých, či dokonce uschlých listů. Tím předejdete napadení některou z chorob. A čím více budete o pelargonie tímto způsobem pečovat, tím víc se budou rozrůstat a košatět. 7.

Jak se zbavit převislých muškátů?

Přelití, případně zálivka studenou vodou, zase může způsobit, že se na listech převislých muškátů objeví korkovitost. Ta se projevuje tvorbou drobných zelených zduřenin, které později zhnědnou. Ochrana spočívá v prevenci, kterou tvoří pravidelná zálivka – nejlépe odstátou vodou – a zamezení přemokření substrátu.

Související příspěvky: