Jak se chovat sladkovodní krevetky?

Obsah

Jak se chovat sladkovodní krevetky?

Jak se chovat sladkovodní krevetky?

Informace o chovu krevetek jsou jen orientační, snad někomu pomohou, či poradí jak chovat sladkovodní krevetky. Než si krevetky pořídíte, je nutné mít připravené akvárium se stabilním prostředím. Není vhodné si na začátek volit na odchov náročné druhy krevetek. Dobře si rozmyslete, jaké druhy budete chovat, ať krevetky netrpí.

Co je vhodné použít pro chov krevetek?

Vybavení akvária určeného pro chov krevetek se neliší od vybavení běžného akvária pro akvarijní rybičky. Pokud používáme filtraci, musíme dát pozor na možné nasátí krevetek. Proto je vhodné používání molitanových filtrů. Důležitá je především biologická filtrace pro odbourávání škodlivin z vody.

Proč se v obchodech nabízejí krevetky?

V obchodech často nabízejí nejrůznější druhy pod jménem Caridina japonica, jednak proto, že se tak mnohem lépe prodávají (Takashi Amano tomuto druhu zajistil nehynoucí slávu), ale důvodem je i to, že rozlišit importované krevetky není snadné.

Kde se objevují nové krevetky?

I u nás se konečně objevují importy nových barevně zajímavých krevetek a několika málo českým a slovenským chovatelům se daří je i množit. Mnozí akvaristé zatouží po krevetkách jako po doplňku akvária, buď proto, že je chtějí vyzkoušet jako biologickou zbraň proti řasám, nebo se jim prostě líbí.

Související příspěvky: