Proč pěstovat rostliny z rodu amarylis?

Obsah

Proč pěstovat rostliny z rodu amarylis?

Proč pěstovat rostliny z rodu amarylis?

Druhy z rodu Amarylis se tedy vyplatí pěstovat nejen pro lepší estetiku bytového interiéru, resp. zlepšení psychiky člověka, ale také pro naše lepší zdraví. Poprvé tyto rostliny započaly svůj růst jak v jižní Americe, tak v horách Chile, Bolívie, Argentiny, Brazílie a Peru.

Jak zalévat amarylis?

Cibule navíc nesnáší přímé zalévání, dbejte proto na to, aby se svrchu moc nenamočila. Amarylis na počátku vegetačního období postačí zalévat jednou za 7 dní, ale v malém množství, podobně jako se zalévá například kaktus. Jakmile ale její listy vyraší a objeví se i stonek, je nutné zvýšit zálivku na každé 3 dny .

Jak zalévat amarylis během vegetačního období?

Amarylis na počátku vegetačního období postačí zalévat jednou za 7 dní, ale v malém množství, podobně jako se zalévá například kaktus. Jakmile ale její listy vyraší a objeví se i stonek, je nutné zvýšit zálivku na každé 3 dny .

Kdy začne amarylis kvést?

Amarylis začne od prvních lístků kvést zhruba za 1 měsíc či později, a to podle doby přesazení. Většina rostlin má problém se svou váhou. Květy a stonky vyrostou totiž tak vysoko, že se často převažují. Dá se tomu však zabránit správným svázáním k pevné tyčce či opřením o okno.

Související příspěvky: