Kdy jsou zimní pneumatiky povinné?

Obsah

Kdy jsou zimní pneumatiky povinné?

Kdy jsou zimní pneumatiky povinné?

Základním obecně uváděným pravidlem je, že zimní pneumatiky by měly přijít ke slovu v období, kdy se začíná dlouhodoběji držet teplota pod hranicí 7°C. Kromě toho tu samozřejmě máme i příslušnou legislativu, která říká, že zimní pneumatiky jsou u nás povinné od 1. listopadu do 31. března.

Co je obecné pravidlo zimní pneumatiky?

Obecné pravidlo zní, že na zimní pneu by se mělo přezout při dlouhodobějším poklesu teplot pod 7°C Základním obecně uváděným pravidlem je, že zimní pneumatiky by měly přijít ke slovu v období, kdy se začíná dlouhodoběji držet teplota pod hranicí 7°C .

Kdy přezout zimní pneumatiky?

Kdy přezout? 1 Základním obecně uváděným pravidlem je, že zimní pneumatiky by měly přijít ke slovu v období, kdy se začíná dlouhodoběji držet teplota pod hranicí 7°C. 2 Kromě toho tu samozřejmě máme i příslušnou legislativu, která říká, že zimní pneumatiky jsou u nás povinné od 1. listopadu do 31. března. ... 3 Zimní pneumatiky jsou zcela povinné na úsecích, které jsou označeny značkou Povinná zimní výbava

Jak použít zimní pneumatiky na silnici?

Dle §40a zákona 361/2000 Sb. mají řidiči povinnost použít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud: Je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. Lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Související příspěvky: