Co je barbecue omáčka?

Obsah

Co je barbecue omáčka?

Co je barbecue omáčka?

Barbecue (BBQ) omáčka je jednou z nejrozšířenějších, které se používají při grilování masa, ať už k naložení, nebo dodatečnému dochucení. Vhodná je pro všechny typy masa a plejádu dalších receptů.

Jak připravit klasickou barbecue omáčku?

V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus prozradí recept na klasickou barbecue omáčku, dozvíte se, jaké množství surovin použít, k jakým pokrmům se omáčka nejvíce hodí a jak ji skladovat, aby vydržela až několik dní. V hrnci s rozpáleným olejem necháme vyškvařit nakrájenou slaninu.

Je důležité, aby si barbecue omáčka uchovala sladkou a pikantní chuť?

Důležité je, aby si barbecue omáčka uchovala rovnováhu mezi sladkou, kyselou a pikantní chutí. Ta zaručuje originální a specifickou chuť omáčky.

Jaké jsou suroviny k přípravě barbecue omáčky?

Suroviny k přípravě barbecue omáčky: 1 250 g rajčatového pyré nebo nakrájených rajčat 2 1 ks středně velké cibule 3 1 ks stroužku česneku 4 1 lžičku hořčice 5 2-3 lžíce olivového oleje 6 1 lžička citrónové šťávy nebo limetky 7 1 lžíce hnědého cukru nebo melasy (můžeme nahradit medem) 8 1/2 lžičky mleté skořice 9 bílý pepř a sůl podle chuti 10 1 ks červené chilli papričky - pokud jí chcete... More ...

Související příspěvky: