Kdo je dobrovolník na výpomoc v zemědělství?

Obsah

Kdo je dobrovolník na výpomoc v zemědělství?

Kdo je dobrovolník na výpomoc v zemědělství?

Proto zřizujeme mail [email protected], přes který se mohou od zítřka hlásit dobrovolníci na výpomoc v zemědělských a lesnických firmách. Dobrovolníky pak nasměrujeme prostřednictvím jednotlivých profesních svazů do potřebných firem,“ uvedla rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová.

Jak pomoci zemědělci při zajištění úrody?

Pro české zemědělce a pro zajištění úrody v letošním roce je to velice důležité. Studenti nám mohou velmi pomoci například při založení úrody zeleniny, při sklizni chřestu, která nás čeká za pár dní, a bezpochyby při takzvaném jarním drátkování na chmelnicích.

Jak vyzývat studenty zemědělských vysokých škol?

Proto vyzývají především studenty zemědělských vysokých škol, aby se aktivně zapojili do pomoci celému sektoru. Všechny tři univerzity k tomu účelu zřídí kontaktní místa, která budou aktivně propojovat zájemce ze stran studentů se zemědělskými subjekty, které práci poptávají.

Co je ekologické zemědělství?

Ekologické zemědělství je zemědělská metoda, kdy se potraviny produkují za použití přírodních látek a procesů. To znamená, že má omezený dopad na životní prostředí, neboť podporuje:

Související příspěvky: