Co se týče cukru v pálenky pálenku?

Obsah

Co se týče cukru v pálenky pálenku?

Co se týče cukru v pálenky pálenku?

Z toho plyne, pokud naměříte 18 °Be dorovnávejte 4 kg cukru na žádaných 22 °Be, nejvíce však 6 kg cukru na maximálních 24 °Be. Vždy ale mějte na paměti že nejde jen o cukr a že množství cukrů je v poměru k jiným org.látkám. Neni to cukr, co dělá z pálenky pálenku. Rozhodnutí je samozřejmě na Vás. Mnoho zdaru. ladis1 řekl (a)...

Jaké je množství přidaného cukru?

Množství přidaného cukru lze odvodit tímto způsobem... Je-li koncentrace etanolu v kvasu nad 12 % vol., kvašení se velmi zpomaluje (končí u běžných kvasinek kolem 14 % vol.). To odpovídá v počátku kvašení koncentraci cukrů 24 °Be (24 kg cukrů na 100 kg ovoce).

Lze tolerovat přidání cukru při přípravě kvasu?

Lze za vyjímečných okolností tolerovat přidání cukru při přípravě kvasu u ovoce, které i v plné zralosti obsahují cukru jen velmi málo, nebo v případě, kdy je destilát z čistého ovoce natolik chuťově silný, že by to bylo na úkor kvality. Nelze ale již v takovém případě mluvit o destilátu, ale o likéru.

Jaká je hodnota cukru v kvasu?

Ale k příslušnému problému, vzhledem k tomu, že "běžné kvasinky" jsou schopny zpracovat cukry na zhruba 12 - 14 % alkoholu (a poté odumírají z "otravy" vyprodukovaným alkoholem), tak max. hodnota celkového cukru v kvasu, by neměla překročit 13,3 – 14,4°Be. Je to sice hodnota spočítaná přes „palec“ ale měla by v domácí praxi stačit.

Související příspěvky: