Proč se umytá okna neleští?

Obsah

Proč se umytá okna neleští?

Proč se umytá okna neleští?

"Čistá, umytá okna se nikdy neleští" řekl Michal Jakubík. Pokud se však do leštění oken chcete i přesto pustit, je potřeba použít tzv. „okenu“, tedy přípravek na bázi alkoholu, který má svoji nezaměnitelnou vůni a okamžitě se odpařuje.

Jak umýt okna bez šmouh?

Umýt okna beze šmouh – to je z části skutečně otázka zručnosti. A je nutno přiznat, že ne každý je obdařen správným talentem pro takovou činnost. Takže ani s nejlepším náčiním a čistícími prostředky se Vám nemusí podařit skla vyleštit tak, aby byla průzračná jako diamant.

Jaké jsou přípravky na okna?

Přípravky určené výhradně na okna se snaží docílit rychlejšího schnutí, uvolňovat prach a také vytvořit na skle takové podmínky, které pomáhají dešťové vodě rychleji stékat. Voda, která po okně snadno odteče na parapet, vytvoří totiž méně zaschlých stop, když po dešti ulpívá na sklech.

Který je nejlepší recept na mytí oken?

Na mytí oken existuje samozřejmě spousta „zaručených“ receptů ( pudink, ocet, noviny atp. ). My Vám však nebudeme nabízet středověkou alchymii, ani neprozradíme tajemnou ingredienci, která veškerou práci udělá za Vás. Umýt okna beze šmouh – to je z části skutečně otázka zručnosti.

Související příspěvky: