Co je slovo zlato?

Obsah

Co je slovo zlato?

Co je slovo zlato?

Zlato - již samotné slovo vyzařuje něco jedinečného a fascinujícího, co na této planetě můžeme nalézt. Zlato je kovem, který fascinoval člověka a celé civilizace od nepaměti a tato jeho funkce přetrvala i do dnešních dní.

Co je investiční zlato?

Investiční zlato je forma zlata, která je dnes využívána jako určitý investiční nástroj, podobně jak je tomu u cenných papírů, investicí do nemovitostí, uměleckých děl apod. Dnes si může potenciální investor vybrat ze dvou kategorií, které může vhodně využít pro své investice do zlata.

Kde pocházejí Investiční zlato a mince?

Investiční zlaté slitky a mince pocházejí ze světově uznávaných rafinérií a mincoven, v Evropě to jsou například Švýcarské investiční zlato Argor Heraeus nebo Pamp, Německé investiční zlato Heraeus a Rakouské investiční zlato Münze Österreich. Dlouhá historie a dobrá reputace výrobců zajišťuje akceptovatelnost a likviditu na světových trzích.

Kterou kategorii investovat do zlata?

Dnes si může potenciální investor vybrat ze dvou kategorií, které může vhodně využít pro své investice do zlata. Jedná se o kategorii investičních zlatých slitků a investičních zlatých mincí.

Související příspěvky: