Kde bydlí Kanaďané?

Obsah

Kde bydlí Kanaďané?

Kde bydlí Kanaďané?

Zajímavosti o Kanadě 1 V Kanadě bydlí Santa Klaus a Kanaďané snědí největší počet sýrů a makarónů na světě. 2 Nosit jakoukoliv zbraň nebo prostředek na osobní ochranu je v Kanadě nezákonné. 3 Kanada byla třetí zemí ve vesmíru. 4 Nejvzdělanější zemí světa je Kanada! Vysokoškolské vzdělání má víc než polovina obyvatel! 5 Velká část Kanady má nižší gravitaci, než byla změřeno u zbytku... More ...

Kde se Kanada vzala?

Zajímavosti o Kanadě Označení Kanada je dílem hezkého omylu, pochází ze setkání Huronů a J. Cartiera. Kanata bylo slovo pro vesnici nebo uskupení vesnic a obyvatelé zvali Cartiera do vesnice. Cartier se domníval, že se jedná o název celé země, a dokonce slovo i zkomolil.

Kdo je hlavním jazykem kanadského státu?

Hlavou státu je britský monarcha, jde o poslední vazbu s bývalým kolonizačním centrem. Sama sebe definuje Kanada jako zemi dvoujazyčnou (oficiální jazyky jsou angličtina a francouzština), navíc je kupříkladu v teritoriu Nunavut oficiálním jazykem domorodá inuitština.

Jaká je populace kanadského lidu?

Podle posledního sčítání lidu z roku 2001 měla Kanada 30 007 094 obyvatel, populaci na počátku roku 2011 odhaduje Statistický úřad na 33,5 milionu obyvatel. Většinu růstu zajišťuje imigrace, menší část porodnost.

Související příspěvky: