Proč se pitím ledové vody snaží tělo zahřát?

Obsah

Proč se pitím ledové vody snaží tělo zahřát?

Proč se pitím ledové vody snaží tělo zahřát?

Pitím ledové vody se vlastně člověk vědomě snaží snížit svou tělesnou teplotu, a nalhat tak svému organismu, že je mu chladno. Na to logicky tělo zareaguje tak, že se okamžitě snaží zahřát.

Co se děje pitím ledové vody?

Pitím ledové vody se vlastně člověk vědomě snaží snížit svou tělesnou teplotu, a nalhat tak svému organismu, že je mu chladno. Na to logicky tělo zareaguje tak, že se okamžitě snaží zahřát. Tento proces vyžaduje značné spalování tuků.

Může ledová voda vaše tělo ohřát?

Bohužel, ledová voda může mít negativní vliv na vaše zdraví. Sice se vám zaktivuje organismus, který se snaží okamžitě ohřát, ale není to pro tělo moc dobré. Vůbec nejhorší je dát si ledovou vodu po jídle. Tuky, které se v těle rozehřály, se po spláchnutí ledovou vodou srazí, a trávení pak trvá déle než obvykle.

Co se stane, když budete pít studenou vodu?

Když budete pít studenou vodu, tělo bude mít potřebu se zahřát, aktivuje svaly, a vy tak vlastně budete hubnout. Tak nějak si to alespoň představují vědci, kteří s touto teorií přišli. Jenže ono to tak jednoduché není, navíc na to nelze spoléhat, a co hůře – pro některé lidi může být pití ledové vody zdraví nebezpečné.

Související příspěvky: