Co je nejtěžší chemoterapii?

Obsah

Co je nejtěžší chemoterapii?

Co je nejtěžší chemoterapii?

“Dostala jsem tu nejtěžší chemoterapii, co existuje, kompletně mi zničila kostní dřeň. Pak jsem zjistila, že jsem úplně ztratila chuť na jídlo. A pokud jsem něco ochutnala, mělo to takovou podivnou, kovovou pachuť. Trvalo týdny, než jsem se zase s chutí najedla.

Jak probíhá chemoterapie?

Chemoterapie probíhá v opakovaných cyklech. Každý cyklus je plánován tak, aby snížil počet nádorových buněk v organismu přibližně na setinu. Další cyklus by nemocný měl podstoupit do doby, než se počet buněk opět zdesetinásobí. Pacient ji může dostávat denně, jednou týdně, nebo jednou měsíčně.

Proč je chemoterapie hrozná?

Rakovina je bez diskuze hrozná a její léčba taky. Chemoterapie zachraňuje životy, zároveň si ale vybírá svou daň. Jaké jsou zkušenosti žen, které prodělaly chemoterapii, když jim bylo mezi 20 a 30 roky? „Znáte ty papíry, co musíte podepsat, než se pustíte do něčeho nebezpečného? Jsou nic proti poučení, co jsem dostala před chemoterapií.

Které chemoterapie způsobí, že si připadáte hrozná?

„Některé chemoterapie způsobí, že si připadáte, jako by vám žilami proudil oheň. Ta moje nebyla tak hrozná, zle jsem se cítila asi až od čtvrté dávky. Nepálilo mě to, ani mi nebylo hned špatně.

Související příspěvky: