Kde jsou nejkrásnější místa Jižní Ameriky?

Obsah

Kde jsou nejkrásnější místa Jižní Ameriky?

Kde jsou nejkrásnější místa Jižní Ameriky?

10 nejkrásnějších míst Jižní Ameriky 1 Cuevas de Mármol, Chile. Takzvané Mramorové jeskyně leží v chilské Patagonii. Nad břehy jezera Generála Carrery se... 2 Vinicunca, Peru. Vysoko v peruánských Andách leží tato překrásně duhová hora, která v původním jazyce Kečuů znamená... 3 Lençóis Maranhenses, Brazílie. Jako trpaslík na dně písečné louže si člověk připadá... More ...

Kde je Jižní Amerika spojena?

Na severu je jižní Amerika spojena se Severní Amerikou Panamskou šíjí (Střední Amerika). V současné době je v Jižní Americe dvanáct samostatných států. Jsou jimi Argentina, Bolívie, Brazílie, Chile, Ekvádor, Guyana, Kolumbie, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay a Venezuela.

Kde se nachází nezávislost Jižní Ameriky?

V současnosti zde existuje 12 nezávislých republik a 3 závislá území: Francouzská Guyana, Falklandy a Jižní Georgie . Po celé délce západního pobřeží Jižní Ameriky se vypíná pohoří And. Na východ od And, směrem do vnitrozemí se nachází rozlehlé oblasti porostlé tropickým deštným lesem.

Jak velká je rozloha Jižní Ameriky?

Rozloha Jižní Ameriky je 17 840 000 km². Rozlohou je Jižní Amerika čtvrtým největším kontinentem po Asii, Africe a Severní Americe. V roce 2010 žilo v Jižní Americe více než 390 700 000 lidí.

Související příspěvky: