Co jsou radiátory teplovodní?

Obsah

Co jsou radiátory teplovodní?

Co jsou radiátory teplovodní?

Radiátory v nejširším slova smyslu (ať už klasické, moderní trubkové nebo designové kousky) dělíme podle typu ohřevu do tří skupin. Ty, které využívají teplovodní systém, vyžadují předpřipravené rozvody vytápění v domě.

Co jsou radiátory?

Radiátory jsou nejběžnějším zařízením používaným k vytápění zejména obytných prostor. Radiátor je tepelný výměník, kterým proudí zpravidla teplá voda ohřívaná kotlem.V průběhu ohřevu dochází v radiátoru k akumulaci tepla a jeho uvolňování do okolí.

Co je litinový radiátor?

Litinový radiátor se vyznačuje dlouhou tepelnou setrvačností při předávání tepla do okolí. Hlavním představitel těchto radiátorů na našem trhu jsou radiátory viadrus známé jako radiátor viadru, kalor. Hliníkové radiátory, radiátory lipovica jsou radiátory s nejrychlejším přenosem tepla do prostoru.

Jsou to radiátory nebo podlahové?

Nové topení: radiátory, nebo podlahové? Moderní topná tělesa splňují dva v jednom – jsou funkční a krásná na pohled. Podlahové topení sice v interiéru není vidět, rovněž však slibuje dostatečnou tepelnou pohodu. Vyberte si, co je vám bližší, nebo zdroje tepla kombinujte.

Související příspěvky: