Jak vybrat správnou doménu?

Obsah

Jak vybrat správnou doménu?

Jak vybrat správnou doménu?

Jak vybrat správnou doménu? 1 Unikátní doména odpovídající zaměření vašich stránek Název domény je vždy jedinečný. Měl by vyjadřovat, o co na vašich stránkách běží. ... 2 Firemní doména vychází z názvu společnosti nebo produktu U stránek firem a společností je pak název domény velice důležitou záležitostí. Dobrá doména pomůže prodat vaše zboží nebo služby. ... 3 Jednoslovný nebo maximálně dvouslovný název domény Název domény by měl být co nejjednodušší, to znamená v první řadě krátký. ...

Co je unikátní název domény?

Doména (neboli jméno domény) je unikátní textový název, který v internetu zastupuje číselné vyjádření umístění serveru, zvané IP adresa. Jedná se o soubor znaků, který se nachází před koncovkou.cz.

Co se děje v názvu domény?

V názvu domény by se měl objevit název společnosti, předmět podnikání či název hlavního produktu. Klidně může jít o přenesený význam, nadsázku či humorný název domény, ale hlavně takový, že si ho lidé zapamatují. Příklad vhodně zvolené domény může být elektronický obchod kasa.cz nebo obchod s rybářskými potřebami uplavala.cz.

Související příspěvky: