Co se stane, když trávník vyroste v předjaří?

Obsah

Co se stane, když trávník vyroste v předjaří?

Co se stane, když trávník vyroste v předjaří?

Nikdy totiž nevíte, o kolik ještě trávník do zimy povyroste a zároveň o kolik tráva vyroste v předjaří, než jej posekáte poprvé. Snadno se tak může stát, že při prvním sečení bude trávník přerostlý. Nejen že půjde špatně sekat, ale hned při prvním sečení jej podseknete. Z toho se bude trávník vzpamatovávat až tři týdny, což rozhodně nechcete.

Jak se osévat trávník?

Osévání nových ploch určených pro trávník 1.) Když už je půda připravena k osetí, vezm ... 2.) Na povrch začneme zasévat semínka trávy ... 3.) Rozhozená semena lehounlince zahrabeme ( ... 4.) Celou osetou ploch přejedeme párkrát vál ... 5.) Povrch důkladně zalijeme ( ale ne moc ať ... 2 more rows ...

Jaké jsou hnojiva na trávník?

Pro podzimní hnojení jsou určena speciální hnojiva s naprosto odlišným složením, která v době vegetačního klidu podporují především růst kořenového systému. Pokud na podzim péči o trávník zanedbáte, na jaře bude třeba mnohem většího úsilí i delší doby k tomu, aby váš trávník získal opět exkluzívní vzhled.

Kdy pohnojit trávník?

Pro středně velké zahrady s větším množstvím listnáčů bude asi vhodnější výkonný motorový fukar. V listopadu je nejvyšší čas pohnojit naposledy trávník. V žádném případě ale nepoužívejte stejné hnojivo, kterým jste hnojili trávník v sezóně.

Související příspěvky: