Kdy obíhá Měsíc Saturn?

Obsah

Kdy obíhá Měsíc Saturn?

Kdy obíhá Měsíc Saturn?

Prstence mají celkový průměr 420 000 km, tlusté jsou však jen několik set metrů. Kolem Saturnu obíhá mnoho měsíců, v roce 2009 jich bylo potvrzeno 62. Největším měsícem Saturnu je Titan. Předpokládá se, že některé měsíce Saturn zachytil z kosmu a tyto měsíce tak kolem něj začaly obíhat (zejména ty co obíhají zpětně).

Kde jsou diamanty na Saturnu a Jupiteru?

„Diamanty nejsou na Saturnu a Jupiteru trvale, ale nacházejí se na Uranu a Neptunu, jejichž jádra jsou chladnější,“ domnívá se Baines. Vědci oslovení BBC teorii neodsoudili, výsledky bude ale nutné ještě přezkoumat.

Proč se diamanty nacházejí na Jupiteru a Saturnu?

„Myšlenka, že existuje určitá část atmosféry Jupiteru a Saturnu, v níž bude uhlík stabilní jako diamant, je racionální,“ uvedl profesor Raymond Jeanloz, člen týmu, který jako první předpověděl, že se diamanty nacházejí na Uranu a Neptunu. Poukázal přitom na ohromnou velikost planet a množství uhlíku, jež se na planetě může nacházet.

Kdo je římský bůh Saturn?

Saturn - římský bůh podobného významu jako řecký Kronos, původ slova není znám, Kronos byl zaměňován s řeckým bohem času Chronem, kteří v mnoha podáních spolu časem splynuli. Druhá největší planeta sluneční soustavy (po Jupiteru ). Jde o druhého plynného obra v pořadí (nemá pevný povrch).

Související příspěvky: