Proč pěstovat levandule na terase?

Obsah

Proč pěstovat levandule na terase?

Proč pěstovat levandule na terase?

Levandule pěstované v nádobách na terase chraňte před mrazy tak, že je i s nádobou zapustíte do země a zakryjete, aby kořenový systém nepromrzl – v nádobách nemá levandule možnost zakořenit hluboko, takže by vám mohla zmrznout. Pravidelně stříhané rostliny budou husté, bohatě větvené a bez holých částí.

Jak pěstovat levandule?

Pravidelně stříhané rostliny budou husté, bohatě větvené a bez holých částí. A čím hustší vaše levandule bude, tím bohatěji také pokvete. Rostlinu průběžně zbavujte všech zasychajících stonků a květenství.

Kdy vysadit levandule?

Do půdy je pak vysaďte koncem května nebo raději až během června. Levandule potřebuje lehčí a spíše suchou propustnou půdu, není náročná na živiny. Ať už jí ale budete pěstovat na zahradě nebo balkoně, umístěte ji na slunné stanoviště. Právě díky dostatku slunečních paprsků budou mít květy levandule sytou barvu a intenzivní aroma.

Co jsou druhy levandule vhodné do květináče?

Druhy levandule vhodné do květináče 1 Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) v našich podmínkách dobře přezimuje. 2 Levandule korunkatá (Lavandula stocheas) je nápadná krásnými květy, u nás však v zahradě nepřezimuje. 3 Levandule lanata má velká květenství a je otužilá, nesnáší přemokření a je ideální do nádob. 4 Levandule úzkolistá (Lavandula angustifolia) se pěstuje i ve... More ...

Související příspěvky: