Jak získat draslík z stravy?

Obsah

Jak získat draslík z stravy?

Jak získat draslík z stravy?

Draslík je základní prvek nezbytný pro růst a fungování všech živých buněk. Většina lidí může získat draslík v běžné stravě z banánů, sladkých brambor (batáty), mangoldu, mléčných výrobků, obilovin, fazole, čočky, ale také v ovoci a zelenině.

Jaké jsou přírodní zdroje draslíku?

Banány. Banány patří mezi nejznámější přírodní zdroje draslíku. Jeden středně velký banán obsahuje 422 mg draslíku, což je zhruba 12% denní doporučené dávky ( 42 ). Navíc je toto chutné ovoce také bohaté na vitamíny C a B6 a obsahuje hodně manganu, hořčíku, vlákniny a antioxidantů ( 43 ).

Jak zvýšit hladinu draslíku v krvi?

Vysoký obsah draslíku ve fazolích a luštěninách také pomáhá v prevenci kardiovaskulárních chorob. Jedna velká analýza studií, kterých se dohromady zúčastnilo téměř 250 tisíc lidí, zjistila, že zvýšení denního příjmu draslíku o 1 640 mg (zhruba o 35% denní doporučené dávky) snižuje riziko cévní mozkové příhody až o 21%.

5 potravin s vysokým obsahem draslíku?

5 potravin s větším obsahem draslíku než má banán 1 Sladké brambory (batáty) 2 Avokádo 3 Bílé fazole 4 Jogurt 5 Špenát 6 Další potraviny s vysokým obsahem draslíku ve 100g. More ...

Související příspěvky: