Kde se pěstuje třtinový cukr?

Obsah

Kde se pěstuje třtinový cukr?

Kde se pěstuje třtinový cukr?

Podle obsahu melasy rozlišujeme různé druhy přírodního třtinového cukru – od světlého téměř bílého cukru po téměř černý melasový cukr. V České republice se pěstuje cukrová řepa a prakticky veškerý prodávaný cukr je řepného původu.

Co se používá při výrobě třtinového cukru?

Při výrobě třtinového cukru se používá živočišné uhlí, které se nepoužívá při výrobě cukru řepného, což může být důležité pro vegetariány a vegany, kteří se snaží omezit konzumaci potravin vyráběných s využitím živočišných výrobků nebo surovin.

Co platí pro všechny druhy řepného cukru?

To platí pro všechny druhy řepného I třtinového cukru, včetně bílého cukru, hnědých cukrů, melasy, cukru turbinado a všech ostatních sacharidů, které se nachází v průmyslově zpracovaných potravinách, jako jsou slazené nápoje nebo cukrovinky.

Kde se pěstuje řepný cukr?

Česká republika dříve bývala ve výrobě cukru soběstačná a cukrová řepa se u nás pěstovala a zpracovávala ve velkém rozsahu. Dnes většinu cukru dovážíme ze zahraničí. Třtinový i řepný cukr najdeme v řadě různých potravin, včetně cukrovinek, průmyslově zpracovaných potravin, pekárenských výrobků či slazených limonád.

Související příspěvky: