Co je mexické země?

Obsah

Co je mexické země?

Co je mexické země?

Mexiko je země extrémů s nádhernou přírodou, fascinující historií i úchvatnou kulturou. Je to země mnoha zajímavostí a úžasů a 43 z nich si můžete přečíst v následujících řádcích. 1. Oficiální název Mexika je Estados Unidos Mexicanos, tedy Spojené státy mexické.

Kde se nachází mexická vlajka?

Mexico City je postavené na ruinách velkého aztéckého města Tenochtitlán. Vzhledem k tomu, že je postaveno na jezeře, potápí se Mexiko každý rok a pár centimetrů. 11. Mexická vlajka tvoří tři svislé pruhy.

Co znamená mexická vlajka?

Mexická vlajka tvoří tři svislé pruhy. Levý zelený pruh znamená naději, prostřední bílý pruh představuje čistotu a pravý červený pruh znamená krev těch, kteří zemřeli v boji za nezávislost Mexika. Obraz orla pojídajícího hada je založen na aztécké legendě. 12.

Jaká je velikost mexického státu?

Velikost Mexika je 756 066 čtverečních mil, což je téměř třikrát více než velikost státu Texas. 9. Mexické děti nedostávají dárky na Štědrý den, ale 6. ledna, kdy Mexičané slaví příchod Tří moudrých. 10. Mexico City je postavené na ruinách velkého aztéckého města Tenochtitlán.

Související příspěvky: