Jak zvýšit hladinu antioxidantů v krvi?

Obsah

Jak zvýšit hladinu antioxidantů v krvi?

Jak zvýšit hladinu antioxidantů v krvi?

Naštěstí strava bohatá na antioxidanty vám pomůže zvýšit hladinu antioxidantů v krvi, zmírnit oxidační stres a snížit tak riziko onemocnění těmito chorobami. Vědci měří obsah antioxidantů v potravinách s pomocí různých testů.

Které potraviny obsahují nejvíce antioxidantů?

Které potraviny obsahují nejvíce antioxidantů? Antioxidanty jsou látky, které se nachází hlavně v řadě potravin, ale lidské tělo si některé z nich umí vyrobit i samo. Jejich hlavní funkcí je ochrana buněk před škodlivými molekulami, kterým se říká volné radikály.

Co jsou antioxidanty v borůvkách?

Několik studií naznačuje, že borůvky obsahují nejvíce antioxidantů ze všech běžně konzumovaných druhů ovoce a zeleniny ( 9, 10 ). Laboratorní studie a studie na zvířatech navíc zjistily, že antioxidanty obsažené v borůvkách pomáhají zpomalovat věkem podmíněné zhoršování funkcí mozku ( 11 ).

Co jsou antioxidanty?

Antioxidanty jsou látky, které se nachází hlavně v řadě potravin, ale lidské tělo si některé z nich umí vyrobit i samo. Jejich hlavní funkcí je ochrana buněk před škodlivými molekulami, kterým se říká volné radikály. Co si z článku odnést?

Související příspěvky: