Chcem použiť dusíkaté vápno na vápnenie pôdy?

Obsah

Chcem použiť dusíkaté vápno na vápnenie pôdy?

Chcem použiť dusíkaté vápno na vápnenie pôdy?

2016 8:00Pán Gajdoštin, chcem sa opýtať, ktoré vápno je vhodne na vápnenie pôdy, ktoré zničí pliesne v pôde. Zasadil som cesnak a po vyberaní som vyťahoval len palice u paličiaku. Mám použiť dusíkaté vápno alebo nehasené mleté vápno? Ďakujem. Rada nášho odborníka: Nehasené vápno má určité dezinfekčné účinky.

Využite vápno na dezinfekciu pôdy?

Využite vápno na dezinfekciu pôdy: Viete aké a ako? Pán Gajdoštin, chcem sa opýtať, ktoré vápno je vhodne na vápnenie pôdy, ktoré zničí pliesne v pôde. Zasadil som cesnak a po vyberaní som vyťahoval len palice u paličiaku.

Čo je dusíkaté vápno vyrobené z živiny bežného záhradkára?

Dusíkaté vápno je vyrobené z prírodných surovín - z vápenca, uhlia a vzdušného dusíku. Vďaka nemu je pôda obohatená o základné živiny - dusík a vápnik. V dnešnej dobe, keď na trhu nie je k dispozícii žiadny registrovaný prípravok na dezinfekciu pôdy pre bežného záhradkára, dusíkaté vápno je jedinou čiastočnou náhradou na trhu.

Je potrebné použiť dusíkaté vápno na dezinfekciu pôdy?

Nehasené vápno má určité dezinfekčné účinky. Dusíkaté vápno je ale priamo určené na dezinfekciu pôdy. Len je potrebné dodržať návod dodávateľa, ktorý nájdete na balení – teploty pri aplikácii, zapravenie do pôdy, poliatie pôdy… A najlepšie aj jej zakrytie fóliou.

Související příspěvky: