Proč dochází k úmrtí k chřipce?

Obsah

Proč dochází k úmrtí k chřipce?

Proč dochází k úmrtí k chřipce?

K úmrtí totiž dochází obvykle na jinou primární příčinu (např. selhání srdce) a chřipka bývá na úmrtním listu uváděna jako druhotná příčina nebo ani uvedena být nemusí a tedy ve výkazech se již neobjeví. Podrobná data o úmrtích mají navíc značné zpoždění, údaje za loňský rok budou dostupná až v létě roku následujícího.

Jaký je počet úmrtí na chřipku?

Počet úmrtí na chřipku. Jakkoliv se otázka zdá být jednoduchá, odpověď je mnohem složitější. ... Průměrně se v ČR jedná o přibližně 1500 úmrtí, která jsou každoročně v souvislosti s chřipkou, samozřejmě ve značném rozptylu podle závažnosti konkrétní chřipkové epidemie (identicky jako je značný rozptyl ...

Proč je chřipka závažžná?

10. březen 2020 | MUDr. Jan Kynčl, Ph.D., Oddělení epidemiologie infekčních nemocí Chřipka je závažné, očkováním preventabilní onemocnění, přesto podceňované. V ČR počty nemocných každoročně dosahují statísíců, počty zemřelých v souvislosti s chřipkou zhruba 1 500 osob.

Proč je chřipková epidemie závažná?

Je třeba uvést, že řada případů onemocnění chřipkou není závažná, mnohdy nemocný ani nevyhledá lékaře, tedy v žádných statistikách nefiguruje. Pro představu, v sezóně 2018–2019 byla v České republice chřipková epidemie od 4. do 9. kalendářního týdne 2019.

Související příspěvky: