Co je metformin na léčbu diabetu?

Obsah

Co je metformin na léčbu diabetu?

Co je metformin na léčbu diabetu?

Metformin na léčbu diabetu 1 Co je přípravek Metformin. Metformin (Bolamyn®; Diagemet®; Glucient®; Glucophage®; Metabet®; Sukkarto®) je druh léčiva... 2 Léková forma. Forma, v níž se léčivo podává tablety s postupným uvolňováním léčiva, sirup k perorálnímu užití, sypký... 3 Pár slov o diabetu. Inzulin je hormon, který je produkován buňkami pankreatu (slinivka břišní). Jeho... More ...

Jak zvýšit hladinu cukru v krvi?

Lidé trpící diabetem vyžadují léčbu, která bude upravovat hladinu cukru v krvi, tak, jak tuto činnost provádí inzulin. Úprava hladiny cukru snižuje riziko nežádoucích pozdních projevů nemoci. Část diabetiků dokáže předejít této léčbě změněním životního stylu spolu se změnou stravovacích návyků.

Proč se metformin užívá při cukrovce druhého typu?

Díky tomuto mechanizmu, uplatňujícímu se v periferních tkáních těla se metformin užívá při léčbě cukrovky druhého typu. Více informací najdete ve speciálním článku.

Jak začít užívat metformin?

Pokud užíváte metformin ve formě sypkého prášku, vysypte prášek z pytlíku do sklenice a zalijte obsah 150 ml vody. Zamíchejte roztok a vypijte jej. Pokud jste zapomněl/a užít léčivo, vyčkejte a užijte následující dávku. Neužívejte dvě dávky najednou. Během vaší léčby je důležité navštěvovat pravidelně očního lékaře, obvodního lékaře a diabetologa.

Související příspěvky: