Jak dlouho trval vznik zemního plynu?

Obsah

Jak dlouho trval vznik zemního plynu?

Jak dlouho trval vznik zemního plynu?

Vznik zemního plynu trval miliony let, bez vzduchu, pod velikým tlakem a za vysokých teplot. Výsledná směs obsahuje více, nebo méně energie, podle místa svého původu. Ložiska plynu jsou nejrychleji čerpána ve Spojených státech, skoro jenom pro potřebu tamních obyvatel.

Kde je největší naleziště zemního plynu?

Zemní plyn zabírá asi 21 % globálního mixu primárních energetických zdrojů. Podle těžebního výkonu, největší naleziště zemního plynu najdeme v USA (20 %), Rusku (19 %), Kataru, Íránu, Kanadě (všichni po 5 %), Číně a Norsku (oba po 3 %).

Jaké jsou výhody zemního plynu ve vytápění?

Spotřeba plynu u odběratelů je individuálně měřitelná a tedy snadno fakturovatelná konkrétnímu odběrateli. Pro širší použití zemního plynu ve vytápění mluví i jeho další výhody: díky jeho vysokému energetickému obsahu, příznivému složení a technicky dořešených způsobů jeho využití příznivý vliv na životní prostředí.

Co vzniká při spalování zemního plynu?

Při spalování zemního plynu vzniká vedle oxidu uhličitého také určité množství vody, která odchází ve formě vodní páry s ostatními složkami spalin do okolní atmosféry. Vodní pára ve spalinách s sebou odnáší i určité množství energie.

Související příspěvky: