Kdo je nejlepším herbicidem plevelů?

Obsah

Kdo je nejlepším herbicidem plevelů?

Kdo je nejlepším herbicidem plevelů?

Tady platí přísloví, že nejlepším herbicidem je motyka. Jen neustálým mechanickým odstraňováním kořenů vytrvalých plevelů se vám podaří jejich bujení omezit.

Jak se zbavit kořenů vytrvalých plevelů?

Jen neustálým mechanickým odstraňováním kořenů vytrvalých plevelů se vám podaří jejich bujení omezit. Nikdy je však stoprocentně nezlikvidujete. Jejich kořeny jsou velice křehké a jemné a třeba při podzimním rytí je místo likvidace ještě více rozšíříte. Z každého odenku vyroste na jaře nová rostlina.

Jak se zbavit plevelu vrcholného léta?

Když jste na jaře pečlivě odstranili všechen plevel, najednou zjišťujete, že začíná růst nový. Je to především plevel vrcholného léta, kterému nevadí ani vyšší teploty, ani méně vláhy. Je schopen vyrůst i v chudší půdě a má-li příznivé podmínky, roste až neuvěřitelně rychle.

Co je vytrvalý plevel na zahrádkách?

Velmi významný vytrvalý plevel hlavně na zahrádkách. Je úporný, houževnatě setrvává na stanovišti. Mladé listy je možno použít do salátů. Je hojně rozšířený na celém území republiky. Tomuto plevelu vyhovují stanoviště vlhká, pohostinná, živinami bohatá, zvláště na dusík.

Související příspěvky: