Které potraviny jsou protizánětlivé?

Obsah

Které potraviny jsou protizánětlivé?

Které potraviny jsou protizánětlivé?

Avokádo patří mezi potraviny s výborným protizánětlivým účinkem. Obsahuje množství draslíku, hořčíku, vlákniny a mono-nenasycených kyselin s prospěšným účinkem na srdce. Dále obsahuje karotenoidy a tokoferoly, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění ( 19, 20, 21 ).

Co je protizánětlivé ovoce?

13 potravin s protizánětlivým účinkem 1 Drobné ovoce (bobulovité ovoce nebo souplodí) Jedná se o malé plody, které obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů. Tyto druhy ovoce obsahují antioxidační látky zvané antokyany. 2 Tučné ryby. Ryby s vysokým obsahem tuku představují výborný zdroj bílkovin a omega-3-mastných kyselin s dlouhým řetězcem (EPA a DHA). 3 Brokolice. Brokolice je velice výživná zelenina. Řadí se do čeledi Brukvovité (kam dále patří také květák, kapusta, růžičková kapusta atd.).

Co mají potraviny protizánětlivý účinek?

Zhoršující efekt mají faktory jako stres, nezdravé potraviny a nedostatečná fyzická aktivita. Existuje určité spektrum potravin, které pomáhají bojovat proti zánětlivému procesu. Pojďme se tedy nyní podívat na 13 potravin, které mají největší protizánětlivý účinek. Jedná se o malé plody, které obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů.

Související příspěvky: