Proč je seno luční lepší pro koně?

Obsah

Proč je seno luční lepší pro koně?

Proč je seno luční lepší pro koně?

Seno seté má větší výživovou hodnotu než seno luční, protože je získáváno z trav speciálně vysévaných za tímto účelem a obsahuje kvalitnější rostliny, jako například bojínek luční a jílek vytrvalý. Je vhodné pro těžce pracující koně.

Jaké je krmivo pro koně?

Krmení koní je nejdůležitější částí péče. Složení a množství krmiva je dáno hlavně pracovním zatížením koně, tělesnou stavbou a plemenem. Záleží také na kondici koně a jeho krmitelnosti (schopnosti využívat živiny). Pro odpovídající krmnou dávku pro vašeho koně se používají krmivářské tabulky.

Kdy dostávají koně zelené píce?

Koně ve velmi vysoké zátěži dostávají maximálně 5 kg zelené píce denně a krmná dávka je tvořena hlavně kvalitním senem a jadrným krmivem. Jedná se o krmiva s vysokou energetickou hodnotou, která se podávají koním, kteří pravidelně vykonávají nějakou práci. Oves je považován za ideální obilninu pro koně.

Proč bychom koně měli mít krmivo pro koně?

A proto musíme koním podávat ještě speciální krmiva, které by jinak v přírodě nepotřeboval. Krmná směs pro koně se skládá z jádra a objemových krmiv. Kůň by měl být krmen minimálně 2x denně, ideálně 3x.

Související příspěvky: