Proč se olivový olej netloustne?

Obsah

Proč se olivový olej netloustne?

Proč se olivový olej netloustne?

Po tucích se netloustne a ani olivový olej není v tomto ohledu žádnou výjimkou. Četné studie potvrzují, že středomořská dieta, která olivový olej v hojném množství využívá, má pozitivní účinky na tělesnou hmotnost ( 29, 30, 31 ).

Co je olivový olej a zdraví?

Olivový olej a zdraví: 11 léčivých účinků, o kterých možná nevíte! Kolem tuků, které přijímáme v potravě, panují mezi odborníky rozporuplné názory. Nicméně prakticky všichni lékaři vám potvrdí, že olivový olej, zejména v takzvaném extra panenském provedení, je velmi zdravý.

Co je olivový olej proti zánětu?

Shrnutí: Olivový olej obsahuje řadu živin, které pomáhají v boji proti zánětu. Mezi tyto živiny patří například kyselina olejová a také antioxidant oleokantal. Cévní mozková příhoda vzniká při porušení zásobování mozku krví, a to buď v důsledku ucpání cévy sraženinou nebo v důsledku krvácení do mozku.

Co obsahuje Extra panenský olivový olej?

Olivový olej obsahuje antioxidanty, které pomáhají v boji se zánětem a brání oxidaci cholesterolu v krvi, což jsou dva důležité rizikové faktory kardiovaskulárních onemocnění ( 8, 9 ). Shrnutí: Extra panenský olivový olej obsahuje velké množství antioxidantů, které mají celou řadu pozitivních biologických účinků.

Související příspěvky: