Co jsou hormonální nerovnováhy specifické pro ženy?

Obsah

Co jsou hormonální nerovnováhy specifické pro ženy?

Co jsou hormonální nerovnováhy specifické pro ženy?

Symptomy hormonální nerovnováhy specifické pro ženy zahrnují: 1 těžká nebo nepravidelná období, včetně zmeškaných období, zastavení nebo naopak častá období 2 hirsutismus nebo nadměrné ochlupení v obličeji, bradě nebo jiných částech těla 3 akné na obličeji, hrudníku nebo horní části zad 4 ztenčení vlasů nebo vypadávání vlasů 5 zvýšení tělesné hmotnosti nebo potíže při hubnutí 6 kožní flíčky 7 vaginální suchost 8 vaginální atrofie 9 bolest během sexu 10 noční pocení More ...

Co jsou hormony u člověka?

Hormony u člověka. Hormony jsou produkty žláz s vnitřní sekrecí, nebo tkání produkující hormony, vylučované přímo do krevního oběhu. Mají většinou bílkovinnou povahu (jde tedy o aminokyselinové hormony) nebo jde o látky odvozené od cholesterolu ( steroidy ).

Jak funguje lokálně působící hormon na trávení?

Příkladem lokálně působícího hormonu je sekretin, který se tvoří ve dvanáctníku (duodenum) jako odpověď na přítomnost potravy. Hormon potom putuje krví do sousední slinivky břišní (pankreas) a stimuluje ji k uvolnění vodnaté šťávy, která obsahuje enzymy (chemické transformátory) potřebné na trávení.

Související příspěvky: