Jaké jsou požadavky na motorové oleje pro osobní vozidla?

Obsah

Jaké jsou požadavky na motorové oleje pro osobní vozidla?

Jaké jsou požadavky na motorové oleje pro osobní vozidla?

Má vyšší požadavky než ACEA A2/B2 a A3/B3. Motorové oleje pro osobní vozidla s prodlouženými intervaly výměn (30.000 km). Motorové oleje pro osobní automobily, odpovídá přibližně ACEA A3/B4/C3-04, omezení sulfátového popelu, síry a fosforu.

Co jsou motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou?

Motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou a naftové motory s přímým vstřikem. Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s vysokou výkonovou úrovní a s prodlouženým intervalem výměny. Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s velmi nízkým obsahem sulfátového popelu, síry a fosforu (FORD).

Co jsou motorové oleje pro nákladní automobily?

Motorové oleje pro naftové motory nákladních automobilů se zlepšenou ochranou proti opotřebení, úsadám a sazím se sníženým obsahem sulfátového popela, síry a fosforu splňující emisní limity EURO I-V včetně prodloužených intervalů výměny oleje. Jsou vhodné pro motory bez i s DPF a pro většinu motorů s EGR a SCR.

Co jsou motorové oleje s nízkou viskozitou?

Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s velmi nízkým obsahem sulfátového popelu, síry a fosforu (FORD). Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s nízkým obsahem sulfátového popela, síry a fosforu (PSA). Motorové oleje s nízkým obsahem sulfátového popela, síry a fosforu (Renault, Hyundai, MB...)

Související příspěvky: