Co jsou mastné kyseliny v palmojádrovém oleji?

Obsah

Co jsou mastné kyseliny v palmojádrovém oleji?

Co jsou mastné kyseliny v palmojádrovém oleji?

Palmojádrový olej obsahuje více nasycených mastných kyselin (82 %) na úkor mononenasycených (15,5 % a polynenasycených (2,5 %). Nejvíce zastoupenou mastnou kyselinou v palmojádrovém oleji je kyselina laurová (48 %), v palmovém oleji je to kyselina palmitová .

Kdy se řekne palmový olej?

Když se řekne palmový olej, většina lidí si představí vypalování indonéských pralesů, které jsou domovem pro velké množství jedinečné flóry a fauny tropického klimatu. Jedním z nejohroženějších živočišných druhů je orangutan, jenž čelí riziku vyhynutí během příštích deseti let, pokud se něco nestane.

Co jsou negativní účinky oleje z palmového jádra?

Negativní účinky na oleje z palmového jádra 1 Na rozdíl od svého blízkého příbuzného palmového oleje, je palmojádrový olej plný nasycených tuků. Jeho velká a pravidelná konzumace může negativně ovlivnit hladinu cholesterolu ve vašem těle. ... 2 Lékaři tvrdí, že olej z palmových jader je obtížně stravitelný ve své rafinované podobě. Proces rafinace odstraňuje vše, co je na tomto oleji dobré, a dělá ho těžší na trávení. 3 Někteří vědci také tvrdí, že když je olej z palmových jader zoxidovaný, může způsobit toxicitu ve vnitřních orgánech. Takže konzumujte potraviny s olejem z palmových jader opatrně!

Související příspěvky: