Jaké jsou riziko vzniku pankreatitidy?

Obsah

Jaké jsou riziko vzniku pankreatitidy?

Jaké jsou riziko vzniku pankreatitidy?

Riziko vzniku pankreatitidy je vysoké u cholelithiasy – přítomnost žlučových kamenů ve žlučníku. Dalším rizikovým faktorem jsou pak stavy po tupém úrazu břicha nebo zvedání těžkých břemen. Pankreatitida může být akutní nebo chronická. Ať ta či ta forma, obě jsou velmi závažné a mohou vést až ke smrtelným komplikacím.

Co je akutní pankreatitida?

Akutní pankreatitida je zánět slinivky břišní, který se objevuje náhle a během několika denní léčby ustupuje. Akutní pankreatitida ale může být i život ohrožujícím stavem se závažnými komplikacemi.

Jaké jsou příznaky nedostatku draslíku?

Nedostatek draslíku se může projevovat celou řadou příznaků. Nedostatek draslíku je často přehlížen, což může vést k ničivým a někdy i život ohrožujícím následkům. Zdravé zdraví pro vás dnes má 10 příznaků nedostatku draslíku, na které byste si měli dát pozor. 1. Svalové křeče

Může být pankreatitida akutní nebo chronická?

Pankreatitida může být akutní nebo chronická. Ať ta či ta forma, obě jsou velmi závažné a mohou vést až ke smrtelným komplikacím. U závažných případů se může objevit například krvácení, infekce, nebo trvalé postižení tkání. Obě formy pankreatitidy jsou častější u mužů než u žen. Shrnutí: Zánět slinivky břišní se rozděluje na akutní a chronický.

Související příspěvky: