Proč je tělesná teplota těla pod 36 ° C?

Obsah

Proč je tělesná teplota těla pod 36 ° C?

Proč je tělesná teplota těla pod 36 ° C?

Teplota těla pod + 36 ° C je možná u prakticky zdravých lidí, například s chronickým únavovým syndromem nebo nedostatkem vitaminů, především kyseliny askorbové. Pokud je nízká tělesná teplota ráno, pak je to důsledek jeho fyziologického úpadku - od rána do rána do šesti ráno (asi na 36,3 ° C).

Jak je to normální tělesná teplota?

Asi každý z nás má jako normální tělesnou teplotu zažitý údaj 37 °C. Tvrdila nám to máma i babička a zažívali jsme to odjakživa také u lékaře. Ten údaj je ale starý skoro dvě století. Ukazuje se, že naše těla spíše chladnou a teplota se nám mírně snižuje. Jak je to možné?

Jaká je tělesná teplota v tuberkulóze?

Nízká tělesná teplota v tuberkulóze je velmi zřídka zaznamenána ftiziákem: s extrapulmonální lokalizací onemocnění doprovázenými autonomními poruchami. Slabost, bolesti hlavy, závratě]

Kde je tělesná teplota v současné populaci?

Dnes už je přesněji určená na 36,8 °C a nejnovější výzkum ukazuje, že je možná ještě nižší. Nejzajímavější na tom ale je, že poměrně rychle klesla. O poklesu tělesné teploty v současné populaci mluví nová studie vědců a lékařů Stanfordovy univerzity v USA.

Související příspěvky: