Jak odstraňovat papírové tapety?

Obsah

Jak odstraňovat papírové tapety?

Jak odstraňovat papírové tapety?

Odstraňování papírových tapet, jedině za mokra 1 Vlhčete horkou vodou, odshora dolů. Nejprve silně provlhčete tapetu horkou vodou pomocí malířské štětky nebo rozprašovače. ... 2 Zkouška růžkem. Po důkladném vsáknutí vody do tapety (cca po 20-30 minutách nebo jakmile zpozorujete, že tapeta začíná vysychat) zkuste tapetu za růžek strhnout. 3 Buďte při vlhčení trpěliví. Pokud se ani po třetím namočení nedaří strhnout tapetu v jednom kuse, zkuste chvíli počkat a dovolte vodě ještě více vsáknout.

Jak se odstranit tapety?

Před prvním pokusem o odstranění počkejte alespoň čtvrt hodiny, než se tapety dostatečně nasáknou. Průběžně je provlhčujte po celé ploše. Po patnácti minutách už se můžete pustit do sundávání. Postupujte vždy odspoda nahoru. Pokud budete mít štěstí, podaří se vám stáhnout najednou celý pás.

Jak zjistit, jakou tapetu máte na stěně?

Pokud si nejste jistí, jakou tapetu na stěně máte, zjistíte to poměrně snadno. Stačí, když najdete nějaký trošičku odchlipující se růžek a zkusíte za něj zatáhnout. Pokud to půjde snadno a celý pruh tapety stáhnete ze zdi, máte vyhráno. Jde už nejspíš o některý z novějších výrobků.

Související příspěvky: