Jak léčit pocení nohou?

Obsah

Jak léčit pocení nohou?

Jak léčit pocení nohou?

Pro léčbu pocení nohou můžete použít také antibakteriální zábal, který byste ale neměli používat, pokud je kůže na nohou porušená (ať již mechanicky nebo vyrážkou či ekzémem). Dbejte na čistotu nehtů a na jejich správné ostříhání (tím současně bráníte výskytu onychomykózy - plísně nehtů).

Jaké jsou ponožky pro pocení nohou?

Řada lékařů zabývajících se léčbou pocení (zápachu) nohou považuje za důležité nošení ponožek z materiálu, který do sebe dokáže nasát vlhkost. Vhodná je vlna, bavlna nebo jejich směs. Bavlněné a vlněné ponožky jsou mnohem lepší než ponožky ze syntetických vláken (nylonu).

Kdo léčí nadměrné pocením nebo zápachem nohou?

Problémy související s nadměrným pocením nebo zápachem nohou léčí podiatr (někdy také podolog), což je lékař specializující se na diagnostiku a léčbu potíží souvisejících s nohama nebo (a to je v našich podmínkách častější), kožní lékař (dermatolog).

Jaké léky mohou způsobit otoky nohou?

Pokud užíváte jakékoli léky a domníváte se, že by mohly být příčinou oteklých nohou, navštivte lékaře, který vám tyto léky předepsal a požádejte ho o změnu dávkování nebo předepsání jiného léku, který otoky nohou nevyvolává. Alkohol způsobuje zadržování vody v těle, což vede k otokům nohou a kotníků.

Související příspěvky: