Co se skládá z zemního plynu?

Obsah

Co se skládá z zemního plynu?

Co se skládá z zemního plynu?

Při řízeném spalování zemního plynu, který se chemicky skládá z více než 98 % z uhlíku a vodíku, do 1 % dusíku, nevznikají žádné nespálené částice (prach, saze), ani nebezpečné dioxiny a furany, benzo (a)pyren, které jsou problémem spalování chemicky složitějších látek, jako je uhlí a případně i biomasa.

Co je zemní plyn?

Zemní plyn je přírodním hořlavým plynem obsahující především methan a ethan. Nemá žádný tvar ani zápach a je lehčí než vzduch. Těží se často společně s ropou a černým uhlím. Rozlišujeme čtyři základní skupiny zemního plynu podle složení – suchý, vlhký, kyselý a s vyšším obsahem inertů.

Co se týče složení zemního plynu?

Co se složení zemního plynu týče, hlavní složkou je methan. Dále se v něm vyskytují vyšší uhlovodíky a malé množství inertních plynů. V následující tabulce jsou uvedeny průměrné hodnoty pro sledované vlastnosti zemního plynu. Charakteristické vlastnosti zemního plynu. Zdroj dat: www.zemniplyn.cz

Co je Naftový zemní plyn?

Naftový zemní plyn je plyn, vyskytující se společně s ropou. Jak už označení druhého druhu napovídá, karbonský zemní plyn se vyskytuje v uhelných ložiscích. Těžba naftového zemního plynu probíhá pomocí vrtů, které jsou vedeny přímo do pórovitých ložisek. Ložiska se vyznačují ohraničením nepropustnými vrstvami a vodou.

Související příspěvky: